Hit u Vijetnamu: Pacovi pečeni na roštilju

Share it:
Kada je sozona poplave, a pacovi napuštaju poplavljena ognjišta, oni postaju najtraženije meso na pijacama Vijetnama


U Hanoiu, glavnom gradu Vijetnama, nalazi se restoran koji je prilagodino svoj meni sezoni lova. Naime, nastupio je period kada se love pacovi, a ova gamad je veoma popularna poslastica.


Nekada se ovaj specijalitet pripremao na sjeveru Crvene rijeke i jugu Mekonga, ali je recept vremenom počeo da se širi. U ovo doba godine, kada se bere pirinač, poljoprivrednici na jugu Azije okrenuti su lovu na pacove koji se, kada postanu dobar ulov, mogu naći na svim pijacama.


Lov je najproduktivniji kada nastupi sezona poplave, jer pacovi tada pacovi bježe iz svojih poplavljenih ognjišta, pa nije teško pronaći ih. Za pripremu ovakvog specijaliteta potrebno je izdvojiti 4 do 5 dolara po kilogramu mesa.



Share it:

food

Post A Comment:

0 comments: